KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Projekt edukacyjny - "Technikoludek, czyli przedszkolak w świecie technologii"

Z przyjemnością informujemy, iż grupa Kotki dołączyła do projektu „TECHNIKOLUDEK, CZYLI PRZEDSZKOLAK W ŚWIECIE TECHNOLOGII”.

Projekt jest odpowiedzią na priorytety MEN na rok szkolny 2020/2021, którym jest: „Wykorzystanie w procesach edukacyjnych narzędzi i zasobów cyfrowych oraz metod kształcenia na odległość. Bezpieczne i efektywne korzystanie z technologii cyfrowych”.

Celami głównymi projektu są:

  • Rozwijanie kompetencji kluczowych poprzez wprowadzenie dziecka w świat technologii;
  • Rozwijanie współpracy między nauczycielami z różnych przedszkoli z całej Polski.

Celami szczegółowymi natomiast są:

  • Rozwijanie kompetencji kluczowych u dzieci:
    – kompetencje informatyczne;
    – inicjatywność i przedsiębiorczość;
    – kompetencje matematyczne i podstawowe kompetencje naukowo-techniczne;
    – porozumiewanie się w języku ojczystym;
    – umiejętność uczenia się;
    – kompetencje społeczne i obywatelskie;
    – świadomość i ekspresja kulturalna;
    – porozumiewanie się w językach obcych
  • Dostrzeganie przez dziecko zalet oraz wad korzystania z technologii
  • Kształcenie umiejętności korzystania przez dzieci z nowoczesnych technologii
  • Rozwijanie kreatywności u dzieci
  • Rozwijanie postaw społecznych oraz prospołecznych poprzez udział w imprezach, wycieczkach oraz akcjach.