Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis od 20-01-2025 do 24-01-2025

Data/ Dzień tygodnia

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

 

20-01-2025

PONIEDZIAŁEK

Płatki owsiane na mleku, bułka grahamka z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną.

Owoc

*gluten, mleko

Pieczywo mieszane z masłem, pastą z kurczaka wędzonego, mix warzyw herbata z miodem i cytryną/kawa mleczna.

*gluten, mleko, jajko, gorczyca

I danie: Zupa z soczewicy z grzanką.

(wywar warzywny: seler, pietruszka, marchew, por, soczewica czerwona, grzanki pszenne gluten)

IIdanie: Nuggetsy z kurczaka, ziemniaki, papryka, kompot.

(filet kurczaka, olej rzepakowy, płatki kukurydziane, bułka tarta gluten, jajko, ziemniaki, papryka żółta)

 

 

21-01-2025

WTOREK

Pieczywo mieszane z masłem, szynką wędzoną, mix warzyw, kawa mleczna/ herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko

Pieczywo mieszane  z masłem, serem żółtym, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko

Owoc

I danie: Zupa wielowarzywna z ziemniakami.

(wywar warzywny: seler, pietruszka, marchew, por, kalafior/groszek zielony/żółta fasola- mrożonka, ziemniaki, śmietana)

II danie: Kluski szpinakowe w sosie śmietanowo -pieczarkowym, ogórek kiszony, kompot

(kluski szpinakowe wyrób gotowy gluten, śmietana, pieczarki świeże, mąka, cebula, ogórek kiszony)

 

22-01-2025

ŚRODA

Kasza kus-kus perłowa na mleku pieczywo mieszane z masłem i mix warzyw, herbata z miodem i cytryną

Owoc

*gluten, mleko

Pieczywo mieszane z masłem, makrela wędzona, mix warzyw, bawarka, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko, ryba, jajko, gorczyca

I danie: Barszcz czerwony z makaronem.

(wywar warzywny: seler, pietruszka, marchew, por, buraczek czerwony, koncentrat buraczany, makaron pszenno/razowy gluten, śmietana)

IIdanie: Porcja mięsa pieczonego w ziołach, ziemniaki, ogórek zielony, woda z pomarańczą.

(filet kurczaka, soja, zioła suszone, cebula, czosnek, ziemniaki, ogórek zielony)

 

23-01-2025

CZWARTEK

Pieczywo mieszane z masłem, kabanos mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną.
Chipsy jabłkowe

*gluten, mleko

Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem i ogórkiem zielonym (wyrób własny), mix warzyw,  kawa mleczna/herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko

 

I danie: Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami.

(wywar warzywny: seler, pietruszka, marchew, por, kapusta biała, ziemniaki)

IIdanie: Pulpety w sosie pomidorowym, kasza, marchewka oprószana gotowana, kompot.

(filet indyka, łopatka, soczewica czerwona, jajko, soja, pulpa pomidorowa, koncentrat, mąka gluten, , kasza bul-gur marchewka, masło)

 

24-01-2025

PIĄTEK

Makaron na mleku, bułka grahamka, z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko

Chałka z masłem, kakao.

*gluten, mleko

Owoc

I danie: Krupnik z ryżem.

(wywar warzywny: seler, pietruszka, marchew, por, ryż brązowy)

II danie: Porcja ryby w  panierce, puree ziemniaczane, surówka z kiszonej kapusty, kompot

(filet z miruny, jajko, bułka tarta gluten, olej rzepakowy, ziemniaki, fasola biała, kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula)

* alergeny pokarmowe(mleko, gluten, seler, ryba, jajko ,soja, sezam, orzechy, miód ,kakao)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnie, razowe, angielka, bułka kajzerka /grahamka)

Mix warzyw (m.in.: pomidor, sałata, szczypiorek, papryka, rzodkiewka, ogórek zielony/kiszony/) do każdego śniadania podawane są trzy różne warzywa

Owoce ( m.in.: jabłko, gruszka, brzoskwinia, nektarynka, śliwka, arbuz, banan, winogrono, kiwi, pomarańcza, mandarynka, melon, pomelo,  owoce suszone)