Jadłospis

Jadłospis od 10-11-2025 do 14-11-2025
Data |
I śniadanie |
II śniadanie |
Obiad |
10.11.2025 PONIEDZIAŁEK | Pieczywo mieszane z masłem, szynką, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko
| Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko Owoc | I danie: Zupa wielowarzywna z ziemniakami. (wywar warzywny: *seler, pietruszka, marchew, por, ciecierzyca, ziemniaki, śmietana) IIdanie: Makaron z musem truskawkowym, herbata owocowa. (Makaron pszenny, gluten, truskawka mrożona) |
11.11.2025 WTOREK |
| ŚWIĘTO | |
12.11.2025 ŚRODA
| Ryż na mleku, pieczywo mieszane z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko Owoc | Pieczywo mieszane z masłem, szynką, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko | I danie: Zupa pomidorowa z makaronem. (wywar warzywny: *seler, pietruszka, marchew, por, pulpa pomidorowa, koncentrat, makaron pszenno-razowy gluten, śmietana) II danie: Kotlet mielony, puree ziemniaczane, papryka, kompot. (karczek, łopatka, wątróbka wieprzpowa, jajko, bułka tarta gluten, olej rzepakowy, ziemniaki, biała fasola, papryka żółta) |
13.11.2025 CZWARTEK |
Pieczywo mieszane z masłem, serem białym, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną/kawa mleczna *gluten, mleko
| Pieczywo mieszane z masłem, pastą z kurczaka wędzonego, mix warzyw, bawarka, herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko, jako, gorczyca Owoc | I danie: Barszcz biały na kiełbasce z ziemniakami (wywar warzywno/mięsny: *seler, pietruszka, marchew, por, zakwas barszczu, gluten, biała kiełbaska, ziemniaki, śmietana) IIdanie: Porcja mięsa w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorkami, kasza gryczana, ogórek zielony, kompot. (filet kurczaka, kasza gryczana, cebula, suszone pomidory, śmietana, soja, mąka gluten, ogórek zielony) |
14.11.2025 PIĄTEK
| Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko
| Bułka drożdżowa, kakao. Owoc | I danie: Zupa z groszku zielonego z grzankami. (wywar warzywny: *seler, pietruszka, marchew, por, groszek zielony mrożony, grzanki pszenne gluten, śmietana) IIdanie: Kotlet z ryby, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot. (filet z morszczuka, jajko, kasza manna, bułka tarta gluten, soja, ziemniaki, kapusta kiszona, jabłko, cebula, marchewka, olej rzepakowy) |
* alergeny pokarmowe(mleko, gluten, seler, ryba, jajko ,soja, sezam, orzechy, miód ,kakao)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnie, razowe, angielka, bułka kajzerka /grahamka)
Mix warzyw (m.in.: pomidor, sałata, szczypiorek, papryka, rzodkiewka, ogórek zielony/kiszony/) do każdego śniadania podawane są trzy różne warzywa
Owoce ( m.in.: jabłko, gruszka, brzoskwinia, nektarynka, śliwka, arbuz, banan, winogrono, kiwi, pomarańcza, mandarynka, melon, pomelo, owoce suszone)
