Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis od 24-03-2025 do 28-03-2025

Data/
Dzień tygodnia

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

 

24-03-2025

PONIEDZIAŁEK

Kasza kus-kus perłowa na mleku, grahamka z masłem, mix warzyw, miodem, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko

Pieczywo mieszane  z masłem, pastą z tuńczyka, mix warzyw, bawarka, herbata z miodem i cytryną.

Owoc

*gluten, mleko, ryba, jajko, gorczyca, soja

 

 

I danie: Zupa ziemniaczana.

(wywar warzywny: seler, pietruszka, marchew, por, ziemniaki, śmietana)

II danie Makaron w sosie „Ratatouille” z warzywami, kompot.

(makaron pszenno/razowy gluten, cebula, czosnek, peperonata mix papryki, koncentrat pomidorowy, mix warzyw mrożonych, olej rzepakowy)

 

25-03-2025

WTOREK

Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko

Pieczywo mieszane z masłem, serem białym z fetą, mix warzyw, kawa mleczna/ herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko

Owoc

 I danie: Zupa pieczarkowa z makaronem.

(wywar warzywny: seler, pietruszka, marchew, por, pieczarki, makaron razowy- gluten,śmietana)

IIdanie: Porcja mięsa pieczonego, ziemniaki, papryka, woda z cytryną.

(pierś kurczaka, zioła suszone, ziemniaki, papryka czerwona) gluten

 

26-03-2025

ŚRODA

Otręby owsiane na mleku, grahamka z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko

Kisiel owocowy( wiśnia/truskawka-wyrób własny) z jogurtem naturalnym, chrupki kukurydziane, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko

 

I danie: Barszcz czerwony z ziemniakami.

(wywar warzywny: seler, pietruszka, marchew, por, buraki, ziemniaki,)

IIdanie: Pulpeciki w sosie śmietanowym, kasza, ogórek, kompot.

(pierś kurczaka, łopatka, mąka pszenna, gluten,jajko, soja, śmietana, soczewica czerwona, majeranek suszony, kasza gryczana, ogórek zielony)

 

27-03-2025

CZWARTEK

Pieczywo z masłem, serem żółtym, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną.

Owoc

*gluten, mleko

Pieczywo mieszane z masłem, pastą z wędzonki, mix warzyw, bawarka, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko, soja, jajko, gorczyca

I danie: Zupa szczawiowa z jajkiem.

(wywar warzywny: seler, pietruszka, marchew, por, szczaw konserwowy, jajko, śmietana)

IIdanie: Porcja mięsa duszonego w sosie własnym, ziemniaki, surówka z buraka czerwonego, kompot.

(pierś kurczaka, por, zioła suszone, ziemniaki, burak, jabłko, ogórek kiszony, cebula, olej rzepakowy) gluten

 

28-03-2025

PIĄTEK

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko

Bułka drożdżowa z kruszonką, kakao.

Owoc

*gluten, mleko, jajko

I danie: Krupnik z kaszy bul-gur.

(wywar warzywny: seler, pietruszka, marchew, por, kasza bul-gur, gluten,)

IIdanie: Porcja  ryby, puree ziemniaczane, marchewka, kompot.

(filetz miruny, jajko, bułka tarta, gluten, ziemniaki, fasola biała, marchewka tarta, olej rzepakowy)

* alergeny pokarmowe(mleko, gluten, seler, ryba, jajko ,soja, sezam, orzechy, miód ,kakao)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnie, razowe, angielka, bułka kajzerka /grahamka)

Mix warzyw (m.in.: pomidor, sałata, szczypiorek, papryka, rzodkiewka, ogórek zielony/kiszony/) do każdego śniadania podawane są trzy różne warzywa

Owoce ( m.in.: jabłko, gruszka, brzoskwinia, nektarynka, śliwka, arbuz, banan, winogrono, kiwi, pomarańcza, mandarynka, melon, pomelo,  owoce suszone)