KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

Data/Dzień tygodnia

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

 

21.09.2020

PONIEDZIAŁEK

Płatki owsiane na mleku, angielka/ pieczywo mieszane z masłem, mix warzyw, herbata z cytryną.

Owoc.

*gluten, mleko

Jajecznica ze szczypiorkiem, pieczywo mieszane z masłem, herbata z cytryną

* gluten, mleko

I danie: Zupa neapolitańska z makaronem, serem żółtym i natką pietruszki.

II danie: Ryż gotowany z polewą jogurtową i cynamonem, kompot owocowy.

*gluten, seler, mleko

 

22.09.2020

WTOREK

Rogal maślany z masłem, dżemem/miodem, kawa mleczna, herbata z cytryną.
Jabłko.

*gluten,  mleko,

Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli wędzonej, mix warzyw, herbata z cytryną

*gluten, mleko

I danie: Krem z dyni z prażonymi pestkami.

II danie: Gulasz wieprzowy, kluski szpinakowe, modra kapusta, woda.

* gluten, mleko, seler

 

 

23.09.2020

 ŚRODA

Zacierki na mleku, bułka kajzerka/grahamka z masłem i rzodkiewką, herbata z cytryną.

Owoc.

* gluten, mleko

Budyń waniliowy z sokiem malinowym (wyrób własny),  ciastka owsiane, herbata owocowa.

 

*gluten, mleko, ryba

I danie: Manna na rosole.

II danie: Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami, ziemniaki z koperkiem, ogórek zielony zakwaszany, kompot wieloowocowy.

*seler, mleko, seler

 

24.09.2020

CZWARTEK

Pieczywo mieszane z masłem, szynką gotowaną, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z cytryną.

Owoc

* mleko, gluten

Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, kawa mleczna, herbata z cytryną.

*mleko, gluten,

I danie: Barszcz biały z jajkiem gotowanym.

IIdanie: Sztuka mięsa gotowanego, ziemniaki
z koperkiem, bukiet warzyw gotowanych, woda.

 

*seler, mleko, jajko

 

25.09.2020

PIĄTEK

Kulki czekoladowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym tartym i rzodkiewką, herbatka z cytryną.
*gluten, mleko

Pieczywo mieszane z pastą z wątróbki, mix warzyw,  herbata z cytryną.

Soczek w kartoniku.

* gluten, mleko

I danie: Zupa szczawiowa z ryżem.

IIdanie: Kotlet z ryby, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem, kompot owocowy.

*seler, mleko, ryba

* alergeny pokarmowe
1. Pieczywo mieszane ( pszenne/żytnie/razowe/kukurydziane)
2. Mix warzyw (pomidor, ogórek, szczypiorek, papryka, kiełki, sałata, itp.)