Jadłospis
Jadłospis od 24-11-2025 do 28-11-2025
Data - Dzień tygodnia | I śniadanie | II śniadanie | Obiad |
24-11-2025 PONIEDZIAŁEK | Ryż na mleku, grahamka z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko, | Pieczywo mieszane z masłem, pastą z tuńczyka, mix warzyw, bawarka, herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko, ryba, jajko, gorczyca Owoc | I danie: Barszcz ukraiński z ziemniakami. (wywar warzywny: seler, pietruszka ,por, marchewka, koncentrat barszczu, mieszanka ukraińska mrożona, ziemniaki, śmietana) IIdanie: Makaron z sero-dżem, kompot. (makaron pszenny, gluten, ser biały, dżem truskawkowy o obniżonej zawartości cukru) |
25-11-2025 WTOREK | Pieczywo mieszane z masłem, krakowska sucha, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko, | Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko, Owoc | I danie: Rosół drobiowy z makaronem. (wywar warzywno/mięsny: udziki drobiowe, seler, pietruszka ,por, marchewka, makaron nitka pszenny, gluten) II danie: Pieczeń rzymska, ziemniaki, marchewka gotowana oprószana, woda z cytryną. (filet indyka, karczek, pieczona papryka czerwona, soczewica czerwona, jajko, ziemniaki, marchewka tarta, masło, mąka, gluten) |
26-11-2025 ŚRODA | Płatki kukurydziane na mleku, grahamka z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko | Pieczywo mieszane z masłem, pastą mięsną drobiową (wyrób własny), mix warzyw, bawarka, herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko, gorczyca, jajko Owoc | I danie: Zupa szczawiowa z jajkiem. (wywar warzywny: seler, pietruszka ,por, marchewka, szczaw konserwowy, śmietana, jajko) IIdanie: Porcja mięsa, ziemniaki, ogórek, kompot. ( filet z kurczaka pieczony w ziołach, ziemniaki, ogórek kiszony) |
27-11-2025 CZWARTEK
| Pieczywo mieszane z masłem, pastą z sera białego z awokado, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko, | Pieczywo mieszane z masłem, szynką, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko Owoc | I danie:. Zupa z białej fasoli z ziemniakami. (wywar warzywny: seler, pietruszka ,por, marchewka, fasola biała, ziemniaki) IIdanie: Porcja mięsa w sosie śmietanowo- chrzanowym, kasza, papryka, mango z miętą. (polędwiczka wieprzowa, puree z chrzanu, mąka, gluten, śmietana, soja, kasza orkiszowa, papryka żółta) |
28-11-2025 PIĄTEK | Kasza kuskus perłowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną *gluten, mleko,
| Bułka maślana z masłem, kakao. *gluten, mleko, jajko Owoc | I danie: Zupa porowa z zacierką. (wywar warzywny: seler, pietruszka ,por, marchewka, zacierka, gluten, śmietana) IIdanie: Porcja ryby w panierce, ziemniaki, kalafior gotowany, kompot. (filet z miruny, olej rzepakowy, jajko, bułka tarta, gluten, ziemniaki, kalafior-mrożony z masłem) |
* alergeny pokarmowe(mleko, gluten, seler, ryba, jajko ,soja, sezam, orzechy, miód ,kakao)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnie, razowe, angielka, bułka kajzerka /grahamka)
Mix warzyw (m.in.: pomidor, sałata, szczypiorek, papryka, rzodkiewka, ogórek zielony/kiszony/) do każdego śniadania podawane są trzy różne warzywa
Owoce ( m.in.: jabłko, gruszka, brzoskwinia, nektarynka, śliwka, arbuz, banan, winogrono, kiwi, pomarańcza, mandarynka, melon, pomelo, owoce suszone)
