Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis od 06-10-2025 do 10-10-2025

Data
Dzień tygodnia

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

06-10-2025

PONIEDZIAŁEK

Otręby owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną.

Owoc

*gluten, mleko

Pieczywo mieszane z masłem, parówka, keczup, ogórek kiszony, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko, soja ,gorczyca, jajko

I danie: Zupa z zielonych warzyw z ryżem.

(wywar warzywny: *seler, pietruszka, marchew, por, brukselka, fasolka zielona, brokuł mrożonka, ryż paraboliczny, śmietana)

IIdanie: Kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka, kompot.

(schab, jajko, bułka tarta gluten, olej rzepakowy, ziemniaki, marchewka tarta,)

07-10-2025

WTOREK

Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, mix warzyw, kawa mleczna/ herbata  z miodem i cytryną.

*gluten, mleko,

Pieczywo mieszane z masłem, pastą z karczku pieczonego w ziołach (wyrób własny), mix warzyw, herbata z miodem i  cytryną/bawarka

 *gluten, mleko, jajko, gorczyca, soja

Owoc

I danie: Solferino z ziemniakami.

(wywar warzywny:  seler, pietruszka, marchew, por, ziemniaki, pulpa, koncentrat pomidorowy)

IIdanie: Pampuchy z musem owocowym, mięta z wiśnią.

(pampuchy gluten wyrób gotowy, truskawka/mango mrożone)

08-10-2025

ŚRODA

Makaron na mleku , pieczywo mieszane z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko

Pieczywo mieszane z masłem, szynką, mix warzyw, kawa mleczna, herbatka z miodem i cytryną.

*gluten, mleko

Owoc

I danie: Barszcz czerwony z ziemniakami.

(wywar warzywny: *seler, pietruszka, marchew, por, koncentrat buraczany, buraki czerwone gotowane, ziemniaki, śmietana, gluten)

IIdanie: Pulpety w sosie śmietanowym, kasza kuskus perłowa, ogórek, woda z cytryną.

(pierś indyka, łopatka, soczewica czerwona, śmietana, mąka gluten, kasza gryczana, ogórek zielony)

09-10-2025

CZWARTEK

Pieczywo mieszane z masłem, krakowską suchą, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko

Pieczywo mieszane z masłem, serem białym, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko,

Owoc

I danie: Zupa z białej fasoli z grzankami.

(wywar warzywny: *seler, pietruszka, marchew, por, biała fasola Jaś, grzanki pszenne, gluten)

II danie: Porcja mięsa duszonego, ziemniaki, buraczek gotowany, kompot.

(pierś kurczaka, cebula, czosnek, ziemniaki, burak czerwony, masło, mąka, gluten)

10-10-2025

PIĄTEK

Kasza jaglana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną.

 

Bułka maślana z masłem, kakao.

*gluten, mleko,

Owoc

I danie: Zupa neapolitańska z makaronem.

(wywar warzywny: *seler, pietruszka, marchew, por, ser żółty, ser śmietankowy topiony, makaron pszenny, gluten)

IIdanie: Porcja z ryby w panierce, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot.

(filet z miruny, jajko, soja, bułka tarta gluten, olej rzepakowy, ziemniaki, kiszona kapusta, marchewka, cebula, jabłko)

* alergeny pokarmowe(mleko, gluten, seler, ryba, jajko ,soja, sezam, orzechy, miód ,kakao)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnie, razowe, angielka, bułka kajzerka /grahamka)

Mix warzyw (m.in.: pomidor, sałata, szczypiorek, papryka, rzodkiewka, ogórek zielony/kiszony/) do każdego śniadania podawane są trzy różne warzywa

Owoce ( m.in.: jabłko, gruszka, brzoskwinia, nektarynka, śliwka, arbuz, banan, winogrono, kiwi, pomarańcza, mandarynka, melon, pomelo,  owoce suszone)