Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis od 17-11-2025 do 21-11-2025

Data 
Dzień tygodnia 

I śniadanie 

II śniadanie 

Obiad 

17.11.2025 

PONIEDZIAŁEK 

Płatki jaglane na mleku, angielka z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną 

*gluten, mleko 

 

Pieczywo mieszane z masłem pastą z makreli wędzonej, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną./bawarka. 
*gluten, mleko, jajko, gorczyca, ryba 

Owoc  

 

I danie: Żurek na wędzonce z ziemniakami. 

(wywar warzywny/mięsny *zakwas żurku gluten, seler, pietruszka, marchew, por, boczek wędzony parzony, ziemniaki śmietana) 

II danie: Placuszki z jabłkiem, mięta z wiśnią. 

(mleko, mleko roślinne, jajko,mąka gluten,/otręby owsiane i pszenne, mąka bez glutenu, olej rzepakowy, jabłko tarte) 

18.11.2025 

WTOREK 

Pieczywo mieszane z masłem i  szynka, mix warzyw, kawa mleczna/ herbata z miodem i cytryną. 

*gluten, mleko 

Kasza manna na gęsto na mleku z musem owocowym (truskawka-mango), herbata z miodem i cytryną 

*gluten, mleko,  

Suszona żurawina 

I danie: Ogórkowa z ryżem. 

(wywar warzywny: *seler, pietruszka, marchew, por, ogórek kiszony, czosnek, ryż paraboliczny, śmietana) 

II danie: Udziki drobiowe, ziemniaki, brokuł gotowany, kompot. 

(pieczone udziki drobiowe, zioła suszone, czosnek, ziemniaki, brokuł mrożony gotowany polany masłem) 

19.11.2025 

ŚRODA 

Paryżanka (kasza gryczana biała) na mleku, grahamka mix warzyw, herbata z miodem i cytryną 

*gluten, mleko 

Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną. 

*gluten, mleko 

Owoc  

 

I danie: Zupa paprykowa z ziemniakami. 

(wywar warzywny: *seler, pietruszka, marchew, por, papryka czerwona pieczona, peperonata paprykowa, koncentrat pomidorowy, ziemniaki, śmietana) 

II danie: Pulpety w sosie pieczeniowym, makaron, marchewka,kompot. 

(łopatka, karczek, ciecierzyca, jajko, soja, makaron pszenny ryżyk, gluten, marchewka tarta) 

20.11.2025 

CZWARTEK 

Pieczywo mieszane  z masłem, parówka, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną. 

*gluten, mleko 

Owoc 

Pieczywo mieszane z masłem, serem białym, mix warzyw, kawa mleczna/ herbata z miodem i cytryną. 

*gluten, mleko 

I danie: Zupa grochowa na kiełbasce z zacierką. 

(wywar warzywno/mięsny: *seler, pietruszka, marchew, por, groch łuskany, kiełbaska cienka z szynki, makaron pszenny gluten,) 

II danie: Porcja mięsa duszonego w sosie własnym, ziemniaki, mizeria, kompot. 

(pierś kurczaka, soja, zioła suszone, ziemniaki, ogórek zielony, jogurtnaturalny) 

21.11.2025  

PIĄTEK 

Makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną. 

*gluten, mleko  

 

Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną. 

*gluten, mleko, jajko 

Owoc 

I danie: Krupnik z płatkami owsianymi. 

(wywar warzywny: *seler, pietruszka, marchew, por, czosnek,  płatki owsiane/ gluten) 

II danie: Porcja ryby w panierce, ziemniaki, papryka, kompot 

(filet z miruny, gluten bułka tarta,  jajko, soja, olej rzepakowy,  ziemniaki, papryka żółta) 

 

* alergeny pokarmowe(mleko, gluten, seler, ryba, jajko ,soja, sezam, orzechy, miód ,kakao)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnie, razowe, angielka, bułka kajzerka /grahamka)

Mix warzyw (m.in.: pomidor, sałata, szczypiorek, papryka, rzodkiewka, ogórek zielony/kiszony/) do każdego śniadania podawane są trzy różne warzywa

Owoce ( m.in.: jabłko, gruszka, brzoskwinia, nektarynka, śliwka, arbuz, banan, winogrono, kiwi, pomarańcza, mandarynka, melon, pomelo,  owoce suszone)