Jadłospis
Jadłospis od 06-10-2025 do 10-10-2025
Data | I śniadanie | II śniadanie | Obiad |
06-10-2025 PONIEDZIAŁEK | Otręby owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną. Owoc *gluten, mleko | Pieczywo mieszane z masłem, parówka, keczup, ogórek kiszony, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko, soja ,gorczyca, jajko | I danie: Zupa z zielonych warzyw z ryżem. (wywar warzywny: *seler, pietruszka, marchew, por, brukselka, fasolka zielona, brokuł mrożonka, ryż paraboliczny, śmietana) IIdanie: Kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka, kompot. (schab, jajko, bułka tarta gluten, olej rzepakowy, ziemniaki, marchewka tarta,) |
07-10-2025 WTOREK | Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, mix warzyw, kawa mleczna/ herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko, | Pieczywo mieszane z masłem, pastą z karczku pieczonego w ziołach (wyrób własny), mix warzyw, herbata z miodem i cytryną/bawarka *gluten, mleko, jajko, gorczyca, soja Owoc | I danie: Solferino z ziemniakami. (wywar warzywny: seler, pietruszka, marchew, por, ziemniaki, pulpa, koncentrat pomidorowy) IIdanie: Pampuchy z musem owocowym, mięta z wiśnią. (pampuchy gluten wyrób gotowy, truskawka/mango mrożone) |
08-10-2025 ŚRODA | Makaron na mleku , pieczywo mieszane z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko | Pieczywo mieszane z masłem, szynką, mix warzyw, kawa mleczna, herbatka z miodem i cytryną. *gluten, mleko Owoc | I danie: Barszcz czerwony z ziemniakami. (wywar warzywny: *seler, pietruszka, marchew, por, koncentrat buraczany, buraki czerwone gotowane, ziemniaki, śmietana, gluten) IIdanie: Pulpety w sosie śmietanowym, kasza kuskus perłowa, ogórek, woda z cytryną. (pierś indyka, łopatka, soczewica czerwona, śmietana, mąka gluten, kasza gryczana, ogórek zielony) |
09-10-2025 CZWARTEK | Pieczywo mieszane z masłem, krakowską suchą, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko | Pieczywo mieszane z masłem, serem białym, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko, Owoc | I danie: Zupa z białej fasoli z grzankami. (wywar warzywny: *seler, pietruszka, marchew, por, biała fasola Jaś, grzanki pszenne, gluten) II danie: Porcja mięsa duszonego, ziemniaki, buraczek gotowany, kompot. (pierś kurczaka, cebula, czosnek, ziemniaki, burak czerwony, masło, mąka, gluten) |
10-10-2025 PIĄTEK | Kasza jaglana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną.
| Bułka maślana z masłem, kakao. *gluten, mleko, Owoc | I danie: Zupa neapolitańska z makaronem. (wywar warzywny: *seler, pietruszka, marchew, por, ser żółty, ser śmietankowy topiony, makaron pszenny, gluten) IIdanie: Porcja z ryby w panierce, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot. (filet z miruny, jajko, soja, bułka tarta gluten, olej rzepakowy, ziemniaki, kiszona kapusta, marchewka, cebula, jabłko) |
* alergeny pokarmowe(mleko, gluten, seler, ryba, jajko ,soja, sezam, orzechy, miód ,kakao)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnie, razowe, angielka, bułka kajzerka /grahamka)
Mix warzyw (m.in.: pomidor, sałata, szczypiorek, papryka, rzodkiewka, ogórek zielony/kiszony/) do każdego śniadania podawane są trzy różne warzywa
Owoce ( m.in.: jabłko, gruszka, brzoskwinia, nektarynka, śliwka, arbuz, banan, winogrono, kiwi, pomarańcza, mandarynka, melon, pomelo, owoce suszone)