Jadłospis
Jadłospis od 21-04-2025 do 25-04-2025
Data Dzień tygodnia | I śniadanie | II śniadanie | Obiad |
21-04-2025 PONIEDZIAŁEK | Święto | ||
22-04-2025 WTOREK | Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko, | Kisiel truskawkowy (wyrób własny) z kleksem jogurtu naturalnego, chrupki kukurydziane, herbata z miodem i cytryną. * gluten, mleko, | I danie: Zupa z zielonego groszku z ziemniakami. (wywar warzywny: seler, pietruszka, marchew, por, groszek zielony mrożony, czosnek, ziemniaki, śmietana) IIdanie: Kluski leniwe, marchewka, woda z cytryną. (kluski leniwe gluten, ser biały, jajko, wyrób gotowy, marchewka tarta) |
23-04-2025 ŚRODA | Kasza jaglana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko, | Pieczywo mieszane z masłem, pastą Owoc *gluten, mleko, ryba, gorczyca, jajko, soja | I danie: Zupa z kukurydzy z popcornem. ( wywar warzywny: seler, pietruszka, por, kukurydza konserwowa, popcorn, śmietana) IIdanie: Kotlet schabowy, ziemniaki, ogórek, kompot (schab, jajko, bułka tarta gluten, olej rzepakowy, soja, ogórek zielony) |
24-04-2025 CZWARTEK | Pieczywo mieszane z masłem, serem białym z fetą i awokado, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną. * mleko, gluten | Pieczywo mieszane z masłem, szynką, mix warzyw, kawa mleczna/ herbata z miodem i cytryną. * mleko, gluten Owoc | I danie: Zupa Solferino z ziemniakami. wywar warzywny: seler, pietruszka, marchew, por, czosnek, pulpa pomidorowa, koncentrat pomidorowy, śmietana) II danie: Pulpety w sosie pieczeniowym, ryż, kalafior gotowany, kompot. (pierś indyka, ciecierzyca, jajko, mąka pszenna gluten, cebula, ryż włoski, kalafior mrożony) |
25-04-2025 PIĄTEK | Płatki z owocami suszonymi na mleku, pieczywo mieszane z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko, | Chałka z masłem, kakao * gluten, mleko Owoc | I danie: Krupnik z kaszą. (wywar warzywny: seler, pietruszka, marchew, por, czosnek, kasza jęczmienna, gluten,) II danie: Kotlet z ryby w panierce, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot. (filet z morszczuka, jajko, kasza manna, bułka tarta gluten, soja, ziemniaki, cebula, kapusta kiszona, marchew, jabłko, olej rzepakowy) |
* alergeny pokarmowe(mleko, gluten, seler, ryba, jajko ,soja, sezam, orzechy, miód ,kakao)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnie, razowe, angielka, bułka kajzerka /grahamka)
Mix warzyw (m.in.: pomidor, sałata, szczypiorek, papryka, rzodkiewka, ogórek zielony/kiszony/) do każdego śniadania podawane są trzy różne warzywa
Owoce ( m.in.: jabłko, gruszka, brzoskwinia, nektarynka, śliwka, arbuz, banan, winogrono, kiwi, pomarańcza, mandarynka, melon, pomelo, owoce suszone)