Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis od 12-05-2025 do 16-05-2025

Data/ Dzień tygodnia

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

12-05-2025

PONIEDZIAŁEK

Płatki żytnie na mleku, grahamka z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną.
*gluten, mleko

Pieczywo mieszane z masłem, pastą z tuńczyka, mix warzyw, bawarka, herbata z miodem i cytryną.

Owoc

*gluten, mleko, jajko, gorczyca

I danie: Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami.

(wywar warzywno-mięsny: boczek wędzony parzony seler, pietruszka, marchew, por, kapusta biała, ziemniaki)

IIdanie: Placki z jabłkiem, mięta z mango.

(mleko, mleko roślinne, jajko, płatki jaglane/ żytnie, mąka pszenna gluten, jabłka)

13-05-2025

WTOREK

Pieczywo mieszane z masłem, szynką, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną

*gluten, mleko,

Budyń waniliowy(wyrób własny), pieczywo chrupkie pszenno-żytnie, herbata z miodem i cytryną

*gluten, mleko,

Owoc

I danie: Zupa z groszku zielonego z ziemniakami.

(wywar warzywny: seler, pietruszka, marchew, por, groszek zielony mrożony, ziemniaki, śmietana)

IIdanie: Pulpety w sosie majerankowym, ryż na sypko, ogórek, kompot.

(karczek, łopatka, soczewica czerwona, jajko, mąka gluten, majeranek suszony, ryż basmati, ogórek zielony)

14-05-2025

ŚRODA

Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko,

Pieczywo mieszane z masłem szynką, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko

Owoc

I danie: Rosół z makaronem.

 (wywar mięsno-warzywny: udziki kurczaka seler, pietruszka, marchew, por, cebula, makaron nitkagluten,)

II danie: Porcja mięsa pieszczonego, ziemniaki, papryka, woda z cytryną.

(pierś kurczaka, suszone zioła, papryka  czerwona, ziemniaki,)

15-05-2025

CZWARTEK

Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko,

Owoc

Pieczywo mieszane z masłem, pastą z kurczaka gotowanego, mix warzyw, bawarka, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko, jajko, soja, gorczyca

I danie: Zupa z cukinii z ziemniakami.

(wywar warzywny: seler, pietruszka, marchew, por, cukinia świeża, ziemniaki, śmietana)

II danie: Makaron z mięsem w sosie pomidorowym, ogórek małosolny kompot.

(polędwiczka wieprzowa, olej rzepakowy, makaron kolorowy gluten, pulpa pomidorowa, koncentrat, ogórek małosolny)

16-05-2025

PIĄTEK

Makaron na mleku, grahamka z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko

Ciasto jogurtowe, kakao.

Owoc

*gluten, mleko

I danie: Krupnik z kaszą.

 (wywar warzywny: seler, pietruszka, marchew, por, kasza jaglana/ jęczmiennagluten)

IIdanie: Kotlet z ryby w panierce, ziemniaki, marchewka, kompot.

(filet z morszczuka, jajko, bułka tarta gluten, olej rzepakowy ziemniaki, marchewka tarta,)

* alergeny pokarmowe(mleko, gluten, seler, ryba, jajko ,soja, sezam, orzechy, miód ,kakao)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnie, razowe, angielka, bułka kajzerka /grahamka)

Mix warzyw (m.in.: pomidor, sałata, szczypiorek, papryka, rzodkiewka, ogórek zielony/kiszony/) do każdego śniadania podawane są trzy różne warzywa

Owoce ( m.in.: jabłko, gruszka, brzoskwinia, nektarynka, śliwka, arbuz, banan, winogrono, kiwi, pomarańcza, mandarynka, melon, pomelo,  owoce suszone)