Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis od 20-10-2025 do 24-10-2025

Data
Dzień tygodnia

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

20-10-2025

PONIEDZIAŁEK

Kasza kus-kus na mleku, kajzerka/grahamka z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną..

*gluten, mleko

Owoc

Pieczywo mieszane z masłem, pastą z sera białego z wędzonym łososiem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną/bawarka

*gluten, mleko, ryba,

I danie: Zupa ogórkowa z ziemniakami.

(wywar warzywny: seler, pietruszka, marchew, por, ogórek kiszony, ziemniaki, śmietana)

 IIdanie: Makaron z w sosie śmietanowo - pieczarkowym, marchewka, kompot.

(makaron pszenny gluten, pieczarki świeże, curry, mąka glutem, śmietana, marchewka)

21-10-2025

 WTOREK

 

Pieczywo mieszane z masłem, szynką, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną, kawa mleczna.

*gluten, mleko

 

Kisiel truskawkowy (wyrób własny) z kleksem jogurtu naturalnego, chrupki kukurydziane, herbata z miodem i cytryną.

Owoce suszone

*gluten, mleko

I danie: Krem z białych warzyw z grzankami.

(wywar warzywny: seler, pietruszka, marchew, por, biała fasola, kalafior mrożony, grzanki pszenne, gluten, śmietana)

II danie: Nuggetsy, ziemniaki, brokuł, kompot.

(filet kurczaka, olej rzepakowy, jajko, glutenbułka tarta, panierka kukurydziana, ziemniaki, brokuł gotowany)

 

22-10-2025

ŚRODA

 

Makaron na mleku, pieczywo mieszane  z masłem, mix warzyw, mleko, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko

Owoc

Pieczywo mieszane z masłem, parówka, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną/ kawa mleczna

*gluten, mleko,

 

I danie: Barszcz ukraiński z ziemniakami.

(wywar warzywny: mieszanka ukraińska warzywa/ groszek zielony mrożonki, seler, pietruszka, marchew, por, ziemniaki, zakwas barszczu czerwonego, śmietana)

II danie: Pieczeń rzymska w sosie, kasza bul-gur, mizeria, mięta z mango.

(filet indyka, łopatka, papryka czerwona. jajko, soczewica czerwona, majeranek suszony, mąka gluten, śmietana, kasza bul-gur, ogórek zielony, jogurt naturalny)

23-10-2025

CZWARTEK

Pieczywo mieszane z masłem, serem białym, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną, kawa mleczna.

*gluten, mleko

 

 

Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem z żurawiną, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną/bawarka.

*gluten, mleko, gorczyca, jajko

Owoc

I danie: Zupa grochowa z zacierką na kiełbasce.

(wywar warzywno/mięsny: seler, pietruszka, marchew, por, groch łuskany, kiełbaska cienka z szynki, zacierka, gluten)

II danie: Porcja mięsa duszonego z cebulką, ziemniaki, papryka, woda z cytryną.

(filet kurczaka, zioła suszone, cebula , soja, olej rzepakowy, zieminki, papryka czerwona)*gluten

 

 

24-10-2025

PIĄTEK

 

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną/ kawa mleczna

*gluten, mleko

Chałka z masłem, miodem, kakao

Owoc

I danie: Zupa  włoska z ryżem.

(wywar warzywny: seler, pietruszka, marchew, por, cukinia świeża, fasolka żółta szparagowa mrożona, peperonata paprykowa, koncentrat pomidorowy, ryż arborio)

IIdanie: Kotlet ryby w panierce, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot.

(filet morszczuka, jajko, soja, bułka tarta gluten, kasza manna, olej rzepakowy, ziemniaki, kapusta kiszona, cebula, marchew, jabłko)

* alergeny pokarmowe(mleko, gluten, seler, ryba, jajko ,soja, sezam, orzechy, miód ,kakao)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnie, razowe, angielka, bułka kajzerka /grahamka)

Mix warzyw (m.in.: pomidor, sałata, szczypiorek, papryka, rzodkiewka, ogórek zielony/kiszony/) do każdego śniadania podawane są trzy różne warzywa

Owoce ( m.in.: jabłko, gruszka, brzoskwinia, nektarynka, śliwka, arbuz, banan, winogrono, kiwi, pomarańcza, mandarynka, melon, pomelo,  owoce suszone)