Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis od 10-11-2025 do 14-11-2025

Data
Dzień tygodnia

 

I śniadanie

 

II śniadanie

 

Obiad

10.11.2025

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo mieszane  z masłem, szynką, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko

 

Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko

Owoc

I danie: Zupa wielowarzywna z ziemniakami.

(wywar warzywny: *seler, pietruszka, marchew, por, ciecierzyca, ziemniaki, śmietana)

IIdanie: Makaron z musem truskawkowym, herbata owocowa.

(Makaron pszenny, gluten, truskawka mrożona)

11.11.2025

WTOREK

 

ŚWIĘTO

 

12.11.2025

ŚRODA

 

Ryż na mleku, pieczywo mieszane z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko

Owoc

Pieczywo mieszane z masłem, szynką, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko

I danie: Zupa pomidorowa z makaronem.

(wywar warzywny: *seler, pietruszka, marchew, por, pulpa pomidorowa, koncentrat, makaron pszenno-razowy gluten, śmietana)

II danie: Kotlet mielony, puree ziemniaczane, papryka, kompot.

(karczek, łopatka, wątróbka wieprzpowa, jajko, bułka tarta gluten, olej rzepakowy, ziemniaki, biała fasola, papryka żółta)

13.11.2025

CZWARTEK

 

Pieczywo mieszane  z masłem, serem białym, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną/kawa mleczna

*gluten, mleko

 

 

Pieczywo mieszane z masłem, pastą z kurczaka wędzonego, mix warzyw, bawarka, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko, jako, gorczyca

Owoc

I danie: Barszcz biały na kiełbasce z ziemniakami

(wywar warzywno/mięsny: *seler, pietruszka, marchew, por, zakwas barszczu, gluten, biała kiełbaska, ziemniaki, śmietana)

IIdanie: Porcja mięsa w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorkami, kasza gryczana, ogórek zielony, kompot.

(filet kurczaka, kasza gryczana, cebula, suszone pomidory, śmietana, soja, mąka gluten, ogórek zielony)

 

14.11.2025

PIĄTEK

 

Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko

 

Bułka drożdżowa, kakao.
*gluten, mleko,

Owoc

I danie: Zupa z groszku zielonego z grzankami.

(wywar warzywny: *seler, pietruszka, marchew, por, groszek zielony mrożony, grzanki pszenne gluten, śmietana)

IIdanie: Kotlet z  ryby, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot.

(filet z morszczuka, jajko, kasza manna, bułka tarta gluten, soja, ziemniaki, kapusta kiszona, jabłko, cebula, marchewka, olej rzepakowy)

* alergeny pokarmowe(mleko, gluten, seler, ryba, jajko ,soja, sezam, orzechy, miód ,kakao)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnie, razowe, angielka, bułka kajzerka /grahamka)

Mix warzyw (m.in.: pomidor, sałata, szczypiorek, papryka, rzodkiewka, ogórek zielony/kiszony/) do każdego śniadania podawane są trzy różne warzywa

Owoce ( m.in.: jabłko, gruszka, brzoskwinia, nektarynka, śliwka, arbuz, banan, winogrono, kiwi, pomarańcza, mandarynka, melon, pomelo,  owoce suszone)