Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis od 24-02-2025 do 28-02-2025

Data
Dzień tygodnia

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

24.02.2025

PONIEDZIAŁEK

Kasza kus-kus na mleku, pieczywo mieszane z masłem, mix warzy, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko,

 

Owoce suszone

 

Pieczywo mieszane z masłem, pastą z tuńczyka, mix warzyw, bawarka, herbata z miodem i cytryną

*gluten, mleko, ryba, jajko, gorczyca

 

 

I danie: Zupa ziemniaczana.

(wywar warzywno/mięsny: seler, pietruszka, marchew, por, szynka wędzona, parówka z szynki, śmietana, ziemniaki)

IIdanie: Makaron z sero-dżemem, woda z pomarańczą.

(makaron pszenny gluten, ser biały, dżem owocowy, jogurt naturalny)

25.02.2025

WTOREK

Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną.

* gluten, mleko,

Pieczywo mieszane z masłem, szynką, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną.

Owoc

*gluten, mleko,

I danie: Rosół z makaronem.

(wywar warzywno/mięsny: seler, pietruszka, marchew, por, udziki drobiowe, makaron pszenny gluten)

IIdanie:, Nuggetsy, ziemniaki, sałata z jogurtem, kompot.

(filet indyka, jajko, bułka tarta gluten, płatki kukurydziane, olej rzepakowy, ziemniaki, sałata lodowa, jogurt naturalny)

26.02.2025

ŚRODA

Makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, mix warzy, herbata z miodem i cytryną.

Owoc

* gluten, mleko,

Pieczywo mieszane z masłem, pastą mięsną drobiową (wyrób własny), mix warzyw, bawarka, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko, jajko, gorczyca

I danie: Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem.

(wywar warzywno/mięsny: seler, pietruszka, marchew, por, szczaw konserwowy, ziemniaki,  jajko, śmietana)

II danie: Pieczeń rzymska w sosie majerankowym, kasza, ogórek, kompot.

(polędwiczka wieprzowa, jajko, soczewica czerwona, majeranek suszony, soja, mąka gluten, kasza gryczana, ogórek kiszony)

 

27.02.2025

CZWARTEK

Pieczywo mieszane z masłem, serem białym, mix warzyw, bawarka, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko,

Pączek z marmoladą, kakao.

*gluten, mleko,

Owoc

 

I danie: Krem z pieczonej papryki z grzanką.

(wywar warzywno/mięsny: seler, pietruszka, marchew, por, papryka czerwona, peperonata paprykowa, koncentrat, śmietana, grzanki pszenne gluten)

IIdanie: Porcja mięsa pieczonego, puree ziemniaczane, marchewka gotowana oprószana, kompot.

 (pierś kurczaka, zioła suszone, por, fasola biała, ziemniaki, marchewka, masło, mąka gluten)

28.02.2025

PIĄTEK

Otręby owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko,

Pieczywo mieszane z masłem, szynką, mix warzyw, bawarka, herbata z miodem i cytryną.

*gluten, mleko,

Owoc

 

I danie: Zupa grochowa z zacierką.

(wywar warzywno/mięsny: seler, pietruszka, marchew, por, parówka z szynki, boczek wędzony parzony, groch łuskany, zacierka gluten)

IIdanie: Kotlet z ryby, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, gruszka z miętą.

(filet z morszczuka, jajko, kasza manna gluten, bułka tarta, olej rzepakowy, ziemniaki, kapusta kiszona, marchewka, jabłko, cebula)

* alergeny pokarmowe(mleko, gluten, seler, ryba, jajko ,soja, sezam, orzechy, miód ,kakao)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnie, razowe, angielka, bułka kajzerka /grahamka)

Mix warzyw (m.in.: pomidor, sałata, szczypiorek, papryka, rzodkiewka, ogórek zielony/kiszony/) do każdego śniadania podawane są trzy różne warzywa

Owoce ( m.in.: jabłko, gruszka, brzoskwinia, nektarynka, śliwka, arbuz, banan, winogrono, kiwi, pomarańcza, mandarynka, melon, pomelo,  owoce suszone)