Jadłospis
Jadłospis od 15-12-2025 do 19-12-2025
Data Dzień tygodnia | I śniadanie | II śniadanie | Obiad |
15-12-2024 PONIEDZIAŁEK | Kasza perłowa kus-kus na mleku, grahamka z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną *gluten, mleko, Owoc | Pieczywo mieszane z masłem, szynką konserwową, mix warzyw, kawa mleczna/ herbata z miodem i cytryną *gluten, mleko, | I danie: Zupa „Shreka” z ryżem. (wywar warzywny: seler, pietruszka ,por, marchewka, brokuł mrożony, ryż paraboliczny) IIdanie: Medaliony, ziemniaki, ogórek, kompot. (pierś kurczaka, mąka kukurydziana, mąka pszenna, gluten, jajko, olej rzepakowy, ziemniaki, ogórek kiszony) |
16-12-2024 WTOREK | Pieczywo mieszane z masłem, pastą z sera żółtego z jajkiem, mix warzyw, kawa mleczna, herbata z miodem i cytryną *gluten, mleko, jajko | Pieczywo mieszane z masłem, parówka, mix warzyw, bawarka, kawa mleczna. *gluten, mleko, Owoc
| I danie: Zupa z białej fasoli „Jaś” z ziemniakami. (wywar warzywny: seler, pietruszka ,por, marchewka, biała fasola. ziemniaki) IIdanie: Porcja mięsa w sosie pieczeniowym, kasza, sałata z jogurtem, kompot. (polędwiczka wieprzowa ,cebula, czosnek, soja, kasza bulgur, gluten, sałata lodowa, jogurt naturalny) |
17-12-2024 ŚRODA
| Makaron gwiazdki na mleku, grahamka z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną *gluten, mleko, | Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem drobiowym z gruszką, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną / bawarka. *gluten, mleko, Owoc
| I danie: Zupa marchewkowa z makaronem. (wywar warzywny: seler, pietruszka ,por, marchewka, makaron pszenny, gluten, śmietana) IIdanie: Pieczeń rzymska, ziemniaki, ogórek, mięta z mango. (pierś indyka, karczek, jajko, papryka czerwona, cebula, czosnek, soczewica czerwona, ziemniaki, ogórek zielony,) |
18-12-2024 CZWARTEK | Pieczywo mieszane z masłem, serem białym, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną/ kawa mleczna. *gluten, mleko, | Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko, Owoc | I danie: Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar warzywny: seler, pietruszka ,por, marchewka, ogórek kiszony, ziemniaki, śmietana) IIdanie: Kluseczki gnocchi w sosie śmietanowo szpinakowym, kalarepa, kompot. (Gnocchi wyrób gotowy, gluten, szpinak mrożony, masło, śmietana, mąkapszenna, kalarepa) |
19-12-2024 PIĄTEK | Płatki z owocami suszonymi na mleku, grahamka z masłem, mix warzyw, herbata z miodem i cytryną. *gluten, mleko, | Bułka drożdżowa, kakao. Owoc *gluten, mleko, jajko | I danie: Barszcz czerwony z makaronem. (wywar warzywny: seler, pietruszka ,por, marchewka, czosnek, buraki, koncentrat buraczany, cytryna, makaron pszenny, gluten) II danie: Porcja ryby w panierce, ziemniaki, papryka, kompot. (filet z miruny, jajko, bułka tarta, gluten, olej rzepakowy, papryka czerwona) |
* alergeny pokarmowe(mleko, gluten, seler, ryba, jajko ,soja, sezam, orzechy, miód ,kakao)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnie, razowe, angielka, bułka kajzerka /grahamka)
Mix warzyw (m.in.: pomidor, sałata, szczypiorek, papryka, rzodkiewka, ogórek zielony/kiszony/) do każdego śniadania podawane są trzy różne warzywa
Owoce ( m.in.: jabłko, gruszka, brzoskwinia, nektarynka, śliwka, arbuz, banan, winogrono, kiwi, pomarańcza, mandarynka, melon, pomelo, owoce suszone)
